Teklif Formu
Hem konut hem de ticari binalarda bina güvenliğinin en önemli unsurlarından biri acil durumlara karşı alınan önlemlerdir. Binaların yapımından önce veya sonra alınan acil önlemler, binaların güvenliğini büyük ölçüde etkiler. Bu acil önlemlerden biri de yangın merdivenleridir.
İsimleri “yangın merdivenleri” olsa da bu acil durum merdivenleri yangın dışında birçok acil durumda da kullanılmaktadır. Bu nedenle yangın merdivenleri son derece dayanıklı ve kullanışlı olmalıdır. Yangın merdivenlerinin üretimi ve montajı sırasında dikkat edilmesi gereken iki temel konu vardır. Bu konular yangın merdivenlerinin neyden yapıldığı ve nasıl üretildiğidir.
Yangın merdiveni üretimi için piyasada birçok hammadde kullanılmaktadır. İp, aralarında en ucuz, en güvensiz ve en işe yaramaz malzemedir. Belli bir dereceye kadar yanmayan ipten yapılmış yangın merdivenleri günümüzde pek tercih edilmiyor.
Bu kaçışlar ayrıca resmi yangın önlemi düzenlemelerine de uymamaktadır. Acil çıkışlara yakın tutulurlar. Herhangi bir acil durumda, acil çıkış kapısına veya penceresine asılırlar. Bu kaçış yöntemi de çocuklar veya yaşlılar tarafından kullanıma uygun değildir.
Yangın merdiveni üretiminde kullanılan bir diğer malzeme ise yanmaz plastiklerdir. Bu plastikler belirli bir sıcaklığa kadar yangına dayanıklıdır. Ancak aşırı sıcak ve yağışlı havalarda 10-15 yıl içinde yıpranır ve deforme olurlar. Binalarının ömrünün yüzlerce yıl olduğunu düşünürsek bu çok kısa bir süre. Peki, yangın merdivenleri için en iyi malzeme nedir?
Metaller, yangın merdivenleri ve acil çıkışlar için en iyi malzemedir. Metal acil çıkışlar ve metal yangın merdivenleri daha uzun ömürlü ve daha güvenlidir. Önlemler arasında metal yangın merdivenleri hayati öneme sahiptir.
Metal yangın merdivenleri genellikle yüksek kaliteli ferforje, galvanizli çelik veya paslanmaz çelikten yapılır. Merdiven basamaklarında ve korkuluklarında çelik ızgaralar kullanılmaktadır. En güvenli ve dayanıklı yangın merdivenlerinin yapıldığı bu malzemeleri bilmek önemlidir.
Yangın Merdiveni Üretiminde Metaller
Dövme demir; %2'den fazla karbon oranı içeren demir-karbon alaşımlarıdır. Mutfak eşyaları üretiminde en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Toksik madde içermediği için yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır, ısıyı çok iyi iletir ve dağıtır, şekillendirilmesi kolaydır. Yüksek sıcaklık dayanımı ve toksik olmaması nedeniyle metal yangın merdiveni üretiminde ferforje kullanılmaktadır.
Galvanizli Çelik / Paslanmaz Çelik: Galvanizli çelik, korozyondan korumak için kimyasal işlem görmüş çeliktir. Çeliği korozyondan korumanın temel kuralı, onu başka bir metal olan çinko ile kaplamaktır.
Çelik erimiş çinkoya daldırıldığında çinko çeliğin yüzeyini kaplar. Metaller arasındaki bir tür kimyasal reaksiyonlardır. Çinko, çeliğin yüzeyine boya gibi yapışmakla kalmaz, bu reaksiyondan sonra çeliğin bir parçası olur.
Çelik Izgara: Çelik ızgaralar genellikle metal yangın merdivenlerinde basamak veya korkulukların orta kısımlarında kullanılır. Çelik ızgaralar hem alevlere karşı koruma hem de temiz hava soluma sağlar. Metal yangın merdivenlerini en güvenli acil kaçış türü yapan da bu çelik ızgaralardır diyebiliriz.
Metallerin özelliklerinin yanında ortak özellikleri de vardır. Bu özellikleri sayesinde yangın merdiveni imalatı sektöründe en güvenilir ve uzun ömürlü ürünler üretilmektedir.
Bu metaller, özellikle dökme demir, ısıtma veya yanma sırasında zehirli hava salmaz. Ateşten kaçmak için daha fazla zehir solumaktan kaçınmak çok önemlidir.
Metaller diğer malzemelere göre çok daha kalitelidir. Metaller deformasyona ve korozyona karşı çok dayanıklıdır. Dayanıklılıkları sayesinde boyama, tamirat, tadilat gibi sürekli masraf gerektirmezler.
Metal yangın merdivenleri parçalar halinde üretilmekte ve parça parça yapı içine monte edilmektedir. Bu nedenle binada herhangi bir tadilat yapılması durumunda kolayca sökülüp takılabilirler.
Merkez Adres: Rasimpaşa Mah. Halitağa Cad. Bayramyeri Sk. No: 3/2 Kadıköy / İstanbul
Şube Adres: Atatürk Mah, Demokrasi Caddesi, No: 98/1, 34782
Sancaktepe / İstanbul
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Yangın Güvenliği
Web Tasarım: Akademi Grafik